Play

Past Lives

Hartverscheurend drama over de liefde, het lot en over hoe het anders had kunnen lopen in het leven. PAST LIVES was eerder dit jaar dé grote sensatie van de filmfestivals van Berlijn en Sundance.

Première
Tijden & Tickets

Ook wij van Lumière houden best van een romantische komedie op zijn tijd, maar de allermooiste liefdesfilms zijn films over niet-geconsumeerde liefdes; over begeertes en verlangens waaraan, om wat voor reden dan ook, niet kan worden toegegeven. Zie bijvoorbeeld IN THE MOOD FOR LOVE (2000) van Wong Kar Wai of BRIEF ENCOUNTER (1945) van David Lean.

PAST LIVES volgt drie episodes uit het leven van Nora, een Zuid-Koreaanse vrouw die als kind met haar ouders naar Canada emigreert. Daardoor wordt ze gescheiden van haar boezemvriend Hae Sung. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en zoekt ze op internet contact met haar jeugdvriend. Ze fantaseren over een weerzien, maar dat blijft steken in plannenmakerij. Nog eens twaalf jaar later is Nora gelukkig getrouwd met de Amerikaanse schrijver Arthur. Dan duikt Hae Sung alsnog in New York op en worden de jeugdvrienden voor één allesbepalende week met elkaar herenigd.

PAST LIVES was eerder dit jaar dé grote sensatie van de filmfestivals van Berlijn en Sundance. Een speelfilmdebuut van dit kaliber is zeldzaam: Celine Song betovert de kijker met een film die zachtjes heen en weer wiegt tussen romantisch en platonisch en die ons laat mijmeren over wegen in het leven die niet zijn bewandeld, en hoe andere keuzes tot een ander levenspad zouden hebben geleid. (mv)

De voorstelling van zondag 8 oktober om 11:50u uur is te boeken als filmontbijt.

Celine Song, VS, 2023, 105 min. Engels & Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro..