Play

Passages

Charmant, poëtisch en sexy drama over de driehoeksverhouding tussen twee homoseksuele mannen en een Franse lerares. Met Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos.

Tijden & Tickets

Op de laatste dag van zijn opnamen in Parijs is de narcistische Duitse filmmaker Tomas zichtbaar gespannen. Hij is een en al strenge nauwkeurigheid als hij zijn figuranten uitlegt hoe ze hun handen moeten houden of wat hun motivatie is als ze een trap aflopen. Op het feest na afloop ontmoet Tomas een jonge onderwijzeres, Agathe. Een dansje ontwikkelt zich tot een flirt en vervolgens tot een passionele nacht samen. De volgende ochtend vertelt Tomas trots aan zijn Britse vriend Martin dat hij met een vrouw naar bed is geweest. Martins reactie is laconiek, maar toch loopt de spanning in hun relatie op. Als Martin er ook een bedmaatje bij neemt, is dat onverdraaglijk voor Tomas.

De grote troef van PASSAGES is het intense acteerwerk van drie van de beste acteurs van dit moment: Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos. Dat de Amerikaanse filmmaker Ira Sachs (LOVE IS STRANGE, KEEP THE LIGHTS ON) zijn nieuwe film in Parijs draaide met een Europese cast is geen toeval: de persoonlijke, niet-preutse relatiedrama’s van Sachs passen beter in de Europese filmtraditie dan in de Amerikaanse. Met chirurgische precisie ontleedt Sachs de onderlinge machtsverhoudingen in deze driehoeksrelatie, die gekenmerkt wordt door passie, jaloezie en narcisme. Wie gebruikt wie? En hoe open kan een relatie zijn?

Ira Sachs, Frankrijk, Duitsland, 2023, 91 min. Engels & Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Franz Rogowski, Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos, Erwan Kepoa Falé, Arcadi Radeff..