Play

Park

Een spannende combinatie van coming of age-drama en sociaal-realistisch portret uit Athene.

N.B: Deze film is Grieks, Engels en Deens gesproken, en Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Anders dan de lichtelijk absurde films (DOGTOOTH, ATTENBERG, THE LOBSTER) van de Griekse new wave-regisseurs, confronteert PARK de kijker met de rauwe werkelijkheid. Voor haar speelfilmdebuut filmde Sofia Exarchou een aantal Atheense jongeren die proberen te overleven in het inmiddels totaal vervallen Olympisch dorp dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 2004. De pubers hangen rond in het niemandsland van de ooit zo fris opgepoetste sportfaciliteiten. De huisjes voor de sporters worden bewoond door enkele straatarme arbeidersgezinnen, hun kinderen zwerven rond bij de afbrokkelende zwembaden, atletiekbanen en tribunes. Dimitri en de jongens verdienen wat geld door rondzwervende pitbullteefjes te laten dekken.

Exarchou ziet haar speelfilmdebuut als een waarschuwing. Net zoals het voormalige Olympische dorp in Athene verkeert hedendaags Europa in staat van crisis: de gevolgen voor de komende generaties zullen niet uitblijven.

Sofia Exarchou, Griekenland, Polen, 2016, 100 min. Grieks, Engels & Deens gesproken, Engels ondertiteld. Met Dimitris Kitsos, Dimitra Vlagopoulou, Thomas Bo Larsen, Enuki Gvenatadze, Lena Kitsopoulou.