Play

Pari

Aangrijpend familiedrama over de kracht en het doorzettingsvermogen van een Iraanse moeder die in Griekenland op zoek gaat naar haar vermiste zoon.

Tijden & Tickets
De Iraanse Pari en haar man reizen naar Athene om hun studerende zoon Babak te bezoeken. Ze stranden echter op de luchthaven van Athene, waar Babak hen zou komen ophalen. Hij komt niet opdagen. Hij blijkt al een jaar niet meer te studeren en zijn appartement staat al drie maanden leeg.

In deze voor hen vreemde omgeving is het traditionele moslimkoppel aangewezen op het beetje Engels dat Pari spreekt. Alle pogingen om te achterhalen waar Babak is, eindigen in een dood spoor. Toch voelt Pari dat opgeven geen optie is, er moet een reden zijn voor Babaks verdwijning. In hun zoektocht volgt het echtpaar de sporen van het rebelse leven van hun verdwenen zoon, waarin Pari niet alleen haar kind probeert te vinden, maar ook zichzelf.

Siamak Etemadi, Griekenland, 2020, 101 min. Engels, Grieks & Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Shahbaz Noshir, Melika Foroutan, Sofia Kokkali.
Pari Ps 1 Jpg Sd Low 10901 1610443664