Play

Parasite (Black&White) - Engels ondertiteld

Zwart-witversie van de vlijmscherpe en verrukkelijk komische thriller over een arm gezin dat op listige wijze weet te infiltreren in het huishouden van een rijke familie. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

Tijden & Tickets

Ruim twee uur duurt PARASITE, maar regisseur Bong Jong-ho (MEMORIES OF MURDER, MOTHER, THE HOST) houdt al die tijd het gaspedaal ingedrukt en levert een heerlijk voortdenderende publiekslieveling van jewelste af, boordevol onverwachte plotwendingen, suspense, sociale satire, slapstick en zwarte humor. De film volgt een armoedig gezin dat in een vochtig kelderappartement woont. Door een gelukkig toeval mag zoon Ki-woo bijles gaan geven aan de dochter des huizes van een steenrijke familie. Op geslepen wijze – maar niet gehinderd door diploma’s of relevante werkervaring – weet vervolgens Ki-Woo’s hele familie aan werk te geraken binnen de chique designvilla van de naïeve rijkeluisfamilie. Hoe lang zal het duren totdat hun bedrog aan het licht komt? (mv)

Bong Joon-ho, Zuid-Korea, 2019, 132 min. Koreaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Song Kang-ho, Jo Yeo-jeong, Park So-dam, Choi Woo-sik, Lee Sun-kyun.
Doorlezer

Regisseur Bong Joon-ho en zijn cameraman Hong Kyungpyo delen een liefde voor klassieke zwart-witfilms, daarom presenteert hij een speciale zwart-witversie van Parasite, die op het IFFR in première ging. Bong Joon-ho was aanwezig op het filmfestival in Rotterdam, naar eigen zeggen om films te kijken. Een groot compliment voor het festival dat in 2000 zijn debuutfilm Barking Dogs Never Bite vertoonde. Dit jaar gaf de regisseur ook een inspirerende masterclass op het IFFR, die je hier terug kunt kijken.