Play

Parasite

Vlijmscherpe en verrukkelijk komische thriller over een arm gezin dat op listige wijze weet te infiltreren in het huishouden van een rijke familie. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes en van vier Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regie.

Tijden & Tickets

Ruim twee uur duurt PARASITE, maar regisseur Bong Jong-ho (MEMORIES OF MURDER, MOTHER, THE HOST) houdt al die tijd het gaspedaal ingedrukt en levert een heerlijk voortdenderende publiekslieveling van jewelste af, boordevol onverwachte plotwendingen, suspense, sociale satire, slapstick en zwarte humor. De film volgt een armoedig gezin dat in een vochtig kelderappartement woont. Door een gelukkig toeval mag zoon Ki-woo bijles gaan geven aan de dochter des huizes van een steenrijke familie. Op geslepen wijze – maar niet gehinderd door diploma’s of relevante werkervaring – weet vervolgens Ki-Woo’s hele familie aan werk te geraken binnen de chique designvilla van de naïeve rijkeluisfamilie. Hoe lang zal het duren totdat hun bedrog aan het licht komt? (mv)

Joon-ho Bong, Zuid-Korea, 2019, 131 min. Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Song Kang-ho, Jo Yeo-jeong, Park So-dam, Choi Woo-sik, Lee Sun-kyun.
Doorlezer

Een verdomd mooi geschoten film. Met adembenemend production design, rijke symboliek, een zorgvuldig gebalanceerd script, een regie zo strak als de villa van de Parks en een energie die je de bioscoop uit laat lopen met het gevoel echt iets beleefd te hebben. Voor wie denkt dat Gouden Palm-winnaars alleen de arthouseliefhebber bekoren: Parasite is het ultieme voorbeeld van een entertainende crowdpleaser met een hoog artistiek gehalte.

Mis. Hem. Niet.

Lees de complete (en terecht jubelende) recensie over Parasite in de Filmkrant hier.

Parasite Ps 1 Jpg Sd Low 7439 1570196036