Paradise - Engels ondertiteld

Paradise is een krachtige en aangrijpende parabel over het menselijke verlangen te overleven. We volgen drie individuen, Olga, Jules en Helmut, wier paden zich kruisen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijden & Tickets

De Russische Olga is lid van het Franse verzet en wordt gearresteerd door de nazi’s. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Franse politie-inspecteur en nazicollaborateur die haar zaak moet onderzoeken. Jules is gecharmeerd van de mooie Olga en biedt haar een lichtere straf aan in ruil voor seksuele gunsten. Haar hoop op een betere toekomst vervliegt echter als ze naar een concentratiekamp wordt overgebracht. Daar ontmoet ze tot haar verrassing haar ex-geliefde Helmut, nu een hooggeplaatste SS-officier. De passie laait weer op en Olga en Helmut beginnen opnieuw een relatie. Ondertussen begint het einde van het nazitijdperk zich af te tekenen en Olga’s ideeën over het Paradijs veranderen onherroepelijk.

Andrei Konchalovsky (SIBERIADE, RUNAWAY TRAIN, THE POSTMAN’S WHITE NIGHTS) begon zijn carrière als scenarioschrijver voor de Russische grootmeester Andrei Tarkovsky, maar verkaste begin jaren tachtig naar de VS. Enkele jaren geleden zette hij een punt achter zijn Hollywoodcarrière en keerde hij terug op Russische bodem.

Andrei Konchalovsky, Rusland, Duitsland, 2016, 130 min. Russisch, Duits, Frans & Jiddisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Peter Kurth, Yuliya Vysotskaya, Viktor Sukhorukov, Philippe Duquesne, Christian Clauss.
Paradise 420X594Affiche Defweb 180219 130037 1503 1519041637