Play

Papicha

In thuisland Algerije verboden drama over een achttienjarige styliste die – tegen de wil van religieuze fundamentalisten – een modeshow organiseert.

Tijden & Tickets

In de jaren negentig woedde in Algerije een bloedige burgeroorlog. Om de strenge islamitische wetten te omzeilen, gaan de twee universiteitsstudenten Nedjima en Wassila ’s nachts op pad om in nachtclubs hun zelfgemaakte kleding te verkopen. De druk om traditionele kleding te dragen wordt echter steeds groter en in hun eigen omgeving ontstaat verdeeldheid. Als Nedjima’s zus, een journaliste, wordt vermoord, besluit een diep geraakte Nedjima de toenemende intolerantie met een gedurfde actie het hoofd te bieden.
Hoewel het verhaal halverwege de film vreemde en onlogische afslagen neemt, ligt de kracht van de regisseur in haar kundigheid de actrices tot grote prestaties te brengen. (av)

De voorstelling van zondag 1 maart om 12:20 uur is te boeken als filmontbijt.

Mounia Meddour, Frankrijk, Algerije, België, Qatar, 2019, 106 min. Frans & Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda, Yasin Houicha, Zahra Manel Doumandji.