Play

El Laberinto Del Fauno (Pan’s Labyrinth)

El Laberinto Del Fauno is een wreed sprookje van Guillermo del Toro (The Shape Of Water) over een magische wereld vol wonderlijke en vaak kwaadaardige schepsels.

N.B: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Spanje, 1944. De burgeroorlog is officieel afgelopen, maar op sommige afgelegen plekken wordt nog gevochten. De dromerige Ofelia verhuist met haar zwangere moeder naar Navarra, waar ze kennis maakt met haar stiefvader, de legerkapitein Vidal. Het blijkt een meedogenloze schoft. Ofelia vlucht in een fantasiewereld en ontdekt een overwoekerd labyrint in de tuin. Daar ontmoet ze de sater Pan, die haar ware afkomst kent. Voordat hij deze zal onthullen, moet Ofelia echter drie gevaarlijke opdrachten uitvoeren.

PAN’S LABYRINTH maakt veel indruk door zijn barokke visuele stijl, die Oscars opleverde in de categorieën art direction, cinematografie en make-up. Toch is dit veel meer dan een spectaculair vormgegeven fantasy film, want Del Toro spiegelt op interessante wijze de sprookjesachtige onderwereld aan de fascistische bovenwereld van Franco’s regime. (mv)

Guillermo del Toro, Mexico, VS, 2006, 112 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld.