Panga - Engels ondertiteld

Warme Bollywood-film over een huisvrouw die, ondanks stereotypes en de zorg voor haar familie, terug wil keren naar haar gloriedagen in de Indiase sport kabaddi.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Warme Bollywood-film over een huisvrouw die, ondanks de zorg voor haar familie, terug wil keren naar haar gloriedagen in de Indiase sport kabaddi.
Ooit was Jaya wereldkampioen kabaddi (een oude Indiase sport, feitelijk een soort tikkertje voor gevorderden), nu is ze een middenklasse moeder met kinderen en een lieve man. Diep van binnen voelt ze de drang om haar leven opnieuw betekenis te geven. Dit doet ze door haar kabaddi-carrière weer op te pakken. Eenmaal bezig krijgt ze te maken met vooroordelen en stereotype opvattingen over vrouwen van haar leeftijd. Tevens heeft ze moeite om aansluiting te vinden bij de nieuwe generatie kabaddi-spelers. En dan is ook er nog haar gezin waar ze voor moet zorgen.
Er zijn slechts weinig Bollywoodfilms (films uit de industrie rondom Bombay) die doordringen tot de Nederlandse filmtheaters, maar dankzij PANGA krijg je de kans om kennis te maken met de grootste filmindustrie ter wereld. Familiewaarden speelden een belangrijke rol in PANGA; een film die betoogt dat als je de steun van je familie hebt, niets en niemand je kan tegenhouden.

Ashwiny Iyer Tiwari, India, 2020, 131 min. Hindi gesproken, Engels ondertiteld. Met Kangana Ranaut, Jassie Gill, Richa Chadha, Neena Gupta, Yagya Bhasin.