Play

Pájaros de verano

Wervelend epos over de ontwrichtende impact van de drugshandel op de eeuwenoude tradities van het Noord-Colombiaanse Wayuú-volk.

Tijden & Tickets

Colombia, eind jaren zestig. Tijdens een traditionele ceremonie laat Rapayet zijn oog vallen op de prachtige Zaida. Haar moeder verplicht hem tot een aanzienlijke bruidsschat. De listige Rapayet besluit in te haken op de toenemende vraag naar marihuana en bouwt gestaag een imperium op. De drugshandel brengt echter niet alleen geld naar Colombia, maar zorgt ook voor een golf van geweld.

PÁJAROS DE VERANO biedt een fascinerende mix van antropologisch drama en harde misdaadfilm. In vijf adembenemende hoofdstukken toont het regisseursduo Cristina Gallego en Ciro Guerra (EL ABRAZO DE LA SERPIENTE) hoe Colombia van een traditioneel land verandert in een arena van drugs, wraak, hebzucht en bloedvergieten. Zo fungeert de film ook als een verbeelding van het begin van het tijdperk Escobar. (wg)

Cristina Gallego & Ciro Guerra, Colombia , Denemarken, Mexico, 2018, 125 min. Wayuunaiki, Spaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narváez, Greider Meza.
P Jaros De Verano Ps 1 Jpg Sd Low 190220 122132 5397 1550661692