Play

Our Friend

Als een jonge moeder terminaal ziek blijkt te zijn, schiet een vriend het gezin te hulp.

Tijden & Tickets
Hulp komt soms uit een onverwachte hoek. Het voelt alsof Matthews leven in duigen valt als hij hoort dat zijn vrouw Nicole nog maar zes maanden te leven heeft. Maar dan springt zijn oude beste vriend Dane bij, die bij hen intrekt en de zorg van het gezin op zich neemt.

Dane (Jason Siegel) komt als een redder in nood het gezin bijstaan tijdens het ziektebed van de jonge moeder Nicole (Dakota Johnson). Hij verlaat zijn werk en zijn vriendin om er te zijn voor Matthew (Casey Affleck), Nicole en hun dochters. Matt, die zijn werk als oorlogscorrespondent ook op een lager pitje heeft gezet, is net zoals de kinderen dolblij met zijn komst. Zijn impact op het hele gezin is veel groter – en dieper – dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen. Dane is kinderoppas, huishoudelijke hulp en groeit uit tot steunpilaar van de hele familie.

Our Friend is losjes gebaseerd op Matthew Teague’s artikel ‘The Friend: Love Is Not a Big Enough Word’ in het Amerikaanse tijdschrift Esquire, waarin hij vertelt over de hulp die hij kreeg van zijn beste vriend tijdens het ziekbed van zijn jonge vrouw.

Gabriela Cowperthwaite, VS, 2021, 124 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jason Segel, Dakota Johnson, Casey Affleck.