Play

Oppenheimer

Epische thriller van Christopher Nolan (Inception, Dunkirk) met Cillian Murphy in de rol van de ‘vader van de atoombom’: de raadselachtige natuurkundige Robert Oppenheimer. Met maar liefst zeven Oscars de grote winnaar van de Academy Awards, waaronder de prijs voor beste film.

N.B: dit is een lange film zonder pauze !
Tijden & Tickets

Prometheus werd gestraft door de goden voor het geven van vuur aan de mens. In OPPENHEIMER vertelt Christopher Nolan het levensverhaal van de man die de Amerikaanse Prometheus wordt genoemd: J. Robert Oppenheimer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in de Verenigde Staten – uit angst voor ontwikkelingen in nazi-Duitsland – gewerkt aan ’s werelds eerste nucleaire wapen. Een team van wetenschappers en militairen onder leiding van Oppenheimer kreeg de opdracht het potentieel van uranium als wapen te onderzoeken. De resulterende atoombom – ontworpen met het nobele doel een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog – werd uiteindelijk gebruikt in de luchtaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

De met IMAX-camera’s gedraaide film OPPENHEIMER is gebaseerd op het boek AMERICAN PROMETHEUS: THE TRIUMPH AND TRAGEDY OF J. ROBERT OPPENHEIMER, waarmee Kai Bird en Martin J. Sherwin de Pulitzerprijs wonnen. De hoofdrol wordt vertolkt door Cillian Murphy (PEAKY BLINDERS). De film markeert het einde van de jarenlange samenwerking tussen Christopher Nolan en de Amerikaanse filmstudio Warner Bros. Nolan besloot naar concurrent Universal te vertrekken uit onvrede met het plan van Warner om OPPENHEIMER gelijktijdig in de bioscoop en op de streamingdienst HBO Max uit te brengen. OPPENHEIMER is dan ook een film geworden die je op een groot doek moet gaan zien. (mv)

Christopher Nolan, VS, VK, 2023, 180 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Olivia Thirlby, Florence Pugh..