Play

Operation Mincemeat

Brits oorlogsdrama met Colin Firth over een ingenieus plan van de geallieerden om het Duitse opperbevel door middel van desinformatie een hak te zetten.

Tijden & Tickets

Verhalen uit de werkelijkheid zijn soms vreemder dan fictie. OPERATION MINCEMEAT is zo’n verhaal. In 1943 komen de geallieerden voor een schijnbaar onmogelijke uitdaging te staan: de invasie van Sicilië verborgen houden. Twee briljante inlichtingenofficieren, Ewen Montagu en Charles Cholmondeley bedenken een creatief, maar ook welhaast surrealistisch desinformatieplan dat Operatie Mincemeat wordt genoemd. Ze willen de nazi's doen geloven dat de geallieerden van plan zijn Zuid-Europa aan te vallen via Griekenland in plaats van Sicilië. Centraal in het plan staat het lijk van een pas overleden man die, voorzien van misleidende identiteitspapieren, voor de kust van Spanje moet worden gedropt.

OPERATION MINCEMEAT is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ben Macintyre en werd vakkundig verfilmd door John Madden (SHAKESPEARE IN LOVE, THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL).

John Madden, VS, VK, 2022, 128 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Rufus Wright, Ruby Bentall.
Operation Mincemeat ps 1 jpg sd low Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved 6261254b0fc71