Play

Open Air | Trainspotting UITVERKOCHT !

Cultklassieker van Danny Boyle (Slumdog Millionaire) over de tragikomische avonturen van een groep junkies uit Edinburgh.

Deze voorstelling is uitverkocht !
Tijden & Tickets

Het leven van de werkloze Mark Renton en zijn vrienden Spud, Sick Boy en Regbie – een groep leugenaars, dieven, junks en losers – bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Hun levensmotto: ‘It’s all shite anyway’. Na een paar dramatische gebeurtenissen probeert Renton zijn leven een andere wending te geven.

Het even hilarische als grimmige TRAINSPOTTING was een regelrechte sensatie in 1996. Waar Britse films het leven aan de onderkant van de samenleving vaak verbeelden in een grauwe, realistische stijl – zie de films van Ken Loach en Mike Leigh – koos Boyle voor een dynamische en opwindende vorm, met een vleugje surrealisme. ‘De troosteloosheid swingt de pan uit’, schreef de Filmkrant. Behalve de film werd ook de soundtrack – waarop de beats van Underworld hand in hand gaan met Iggy Pop, Lou Reed en Britpop van Blur en Pulp – een klassieker.

Danny Boyle, VK, 2022, 94 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ewan McGregor, Ewen Bremner, Johnny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle.
1300408 b 62b2ce2ac90ea