Play

Open Air | The Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert (Uitverkocht)

Komische en ontroerende roadmovie over twee drag queens en een transgender vrouw uit Sydney die voor een optreden in een grote bus afreizen naar Alice Springs, Australië.

Deze voorstelling is uitverkocht !
Tijden & Tickets

Mitzi, Felicia en Bernadette zijn het leven in de grote stad beu en besluiten een uitnodiging aan te nemen voor een optreden in Alice Springs, midden in de woestijn. Een oude, knalroze bus wordt Priscilla gedoopt en volgestouwd met kostuums, glitter, make-up, pruiken, alcohol, opblaasborsten en andere attributen. En zo zetten drie flamboyante paradijsvogels vrolijk kibbelend koers naar de Australische outback; een lange reis vol komische, bizarre en gevaarlijke avonturen. Onderweg passeren ze diverse oerconservatieve, geïsoleerde dorpsgemeenschappen, waar ze in het gunstigste geval mogen rekenen op geamuseerde verbazing, maar vaker op argwaan en agressie.

THE ADVENTURES OF PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT was een enorme hit op de oude locatie van Lumière in de Bogaardenstraat. Het is een film die welhaast gemaakt lijkt voor een openluchtvoorstelling. Felgekleurde drag queens in schitterende kostuums tegen het overweldigende roodgekleurde decor van de Australische woestijn, begeleid door een discosoundtrack met Abba, The Village People en Gloria Gaynor: wie wil dat niet onder de sterrenhemel van Maastricht zien?

Stephan Elliott, Australië, VK, 1994, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp, Rebel Penfold-Russell, John Casey.