Open Air | Roman Holiday | Uitverkocht

Klassieke romantische komedie met Audrey Hepburn als jonge prinses en Gregory Peck als een journalist waarmee ze buiten alle protocollen om een dagje op stap door Rome gaat.

Tijden & Tickets

Incognito genieten van het leven onder gewone mensen. Voor prinses Ann is het een droom, maar haar leven is een aaneenschakeling van saaie staatsdiners, recepties en andere formaliteiten. Ze komt in opstand tegen het protocol en glipt ’s avonds de ambassade uit. Ze belandt uiteindelijk in het huis van een vrijgezelle Amerikaanse journalist, die pas laat ontdekt wie hij in huis heeft gehaald. Hopend op een scoop, weet hij Ann te verleiden tot een dagje Rome. Ze doen alle dingen die ‘normale mensen’ gewoon vinden, maar voor een prinses bijzonder zijn.

Toen ROMAN HOLIDAY werd uitgebracht was het publiek in de ban van de verboden liefde tussen de Britse prinses Margaret en RAF-piloot Peter Townsend. De romance tussen een prinses en een gewone man uit het volk wordt gespiegeld in deze klassieker die van Audrey Hepburn een ster maakte.

William Wyler, VS, 1953, 118 min. Engels, Italiaans & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert, Hartley Power, Harcourt Williams.
Roman Holiday 1953 poster 60dee55f73375