Play

Only Lovers Left Alive

Eigenzinnig liefdesverhaal van Jim Jarmusch (DEAD MAN, DOWN BY LAW) over twee vampiers die na een periode van scheiding hun al eeuwen durend huwelijk nieuw leven inblazen.

Tijden & Tickets
Adam leeft als kluizenaar in een verlaten buurt in Detroit. Hij is het leven zat, hetgeen niet meevalt als je onsterfelijk bent. Hij is al eeuwen getrouwd met Eve, maar ze leven al jaren gescheiden. Als Eve terugkeert, krijgt zijn leven weer zin. Maar hun rust wordt verstoord als Eve’s jongere zus opduikt, die een andere kijk heeft op het vampierleven.

Met het poëtische en geestige ONLY LOVERS LEFT ALIVE blaast Jim Jarmusch oude vampierclichés nieuw leven in. De vampiers in zijn film zijn ontwikkelde individuen met een grote belangstelling voor kunst en cultuur. De onderontwikkelde stervelingen vervullen hen met mededogen, maar ze laten hen ongemoeid. Het bloed dat ze nodig hebben, krijgen ze van bevriende artsen. Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes. (gz)

Jim Jarmusch, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, 2013, 123 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt, Anton Yelchin.
Only lovers left alive 36000289 ps 1 s low 605086854fa98