Play

One Life

Op historische feiten gebaseerd, ontroerend drama met Anthony Hopkins in de rol van een Britse beurshandelaar die honderden kinderen uit de handen van de nazi’s wist te redden, een daad van medeleven die decennialang bijna vergeten was.

Tijden & Tickets

Op historische feiten gebaseerd ontroerend drama met Anthony Hopkins in de rol van een Britse beurshandelaar die honderden kinderen uit de handen van de nazi’s wist te redden, een daad van medeleven die decennialang bijna vergeten was.

De 29-jarige Nicholas Winston arriveert in 1938 in het mooie Praag. Van daaruit wil hij doorreizen naar Zwitserland voor een heerlijke skivakantie, maar als hij hoort over de vluchtelingencrisis in Tsjechoslowakije past hij zijn plannen aan. Als zoon van joodse ouders vindt hij dat hij zich moet inzetten voor de joodse kinderen die overduidelijk gevaar lopen. Hij weet er meer dan zeshonderd uit de handen van de nazi’s te houden door ze naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. Vijftig jaar later verwijt hij zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden.

Vooral in de tweede helft van de film lopen de emoties torenhoog op. Hou de zakdoeken maar klaar. Anthony Hopkins speelt opnieuw een Oscarwaardige rol. (ek)

James Hawes, VK, 2023, 110 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Lena Olin, Johnny Flynn, Romola Garai.