Play

Onder de blote hemel

Wanneer de tienjarige Elvie haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, beginnen hun levens langzaam te ontsporen. Ode aan de veerkracht van kinderen.

Tijden & Tickets

De tienjarige Elvie (Ylse Ringeling) woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (Rifka Lodeizen) op een camping midden in de natuur. Emma is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko (Johan Leysen), de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa's afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Lilian Sijbesma, Nederland, 2023, 92 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Ylse Ringeling, Ludwig Bindervoet, Rifka Lodeizen, Johan Leysen, Joy Wielkens, Renée Fokker, Johanna Ter Steege.