Play

Once Upon A Time In Anatolia - Engels ondertiteld

Schitterend gefotografeerd moordmysterie over een groep mannen die ‘s nachts op de verlaten steppes van Anatolië op zoek gaat naar het verdwenen lijk van een vermoorde man. Winnaar van de Grote Prijs van de Jury in Cannes in 2011.

Tijden & Tickets

Het gezelschap bestaat onder meer uit een politiechef, een officier van justitie, een dokter en twee verdachten die beiden niet meer weten waar ze het lijk hebben begraven. Naarmate het steeds frustrerender onderzoek vordert, wordt er veel meer onthuld dan waar het lichaam begraven is; door middel van sluikse blikken, heimelijke gebaren en terloopse stukjes dialoog onthult Ceylan een wereld van jaloezie en wrok, terwijl het verhaal achter de moord geleidelijk wordt blootgelegd.

De Turkse grootmeester Nuri Bilge Ceylan (UZAK, WINTER SLEEP) maakt het de kijker opnieuw niet gemakkelijk. ONCE UPON A TIME... is lang en traag; de plot mysterieus; het acteerwerk ingetogen. Wie zich echter openstelt voor deze hypnotische zoektocht, ziet een film die vragen stelt over de aard van het menselijk bestaan en die langzaam onder de huid kruipt. (jc)


Deze vertoning is een samenwerking met United World College Maastricht. Filmstudenten van deze internationale school leiden deze film in (taal: Engels). Na afloop is er een nagesprek onder leiding van de leraar.

Nuri Bilge Ceylan, Turkije, Bosnië & Herzegovina, 2011, 150 min. Turks gesproken, Engels ondertiteld. Met Muhammet Uzuner, Yilmaz Erdogan, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Firat Tanis..