Play

On Body and Soul

Een abattoir in Boedapest is het decor voor een ongewoon en humoristisch liefdesverhaal over twee introverte mensen die bij toeval ontdekken dat ze elke nacht dezelfde dromen hebben. Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. 

Tijden & Tickets

Met ON BODY AND SOUL vertelt Ildikó Enyedi een teder liefdesverhaal over twee mensen die diep weggestopte gevoelens en fysieke verlangens herontdekken. De introverte Mária is onlangs als kwaliteitscontroleur aan de slag gegaan in een slachthuis in Boedapest. Ze heeft wat autistische trekken en gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen, neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. De enige op het werk die toenadering zoekt, is haar wat oudere baas Endre. Ondanks hun gesloten karakters leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval dat ze ’s nachts hetzelfde dromen. Als ze besluiten om die dromen overdag na te spelen, gaat hun relatie een nieuwe fase in. (mv)

Ildikó Enyed, Hongarije, 2017, 116 min. Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy, Tamás Jordán.