Play

Oliver Sacks: His Own Life

Documentaire over het leven en werk van de beroemde neuroloog en schrijver, die openhartig vertelt over zijn strijd tegen drugsverslaving, homofobie en het medische establishment.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

Oliver Sacks: His Own Life - zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Op 15 januari 2015, een paar weken na het afronden van zijn memoires, ontdekt Oliver Sacks dat de zeldzame vorm van kanker waarvoor hij zeven jaar eerder was behandeld, is teruggekeerd en dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Een maand later zit hij in zijn appartement in New York laar voor een marathonreeks van gefilmde interviews. Tachtig uur lang, omringd door familie en vrienden, en ondersteund door zijn notitieboekjes van de voorbije zestig jaar, spreekt Sacks over zijn leven en werk, zijn dromen en angsten, zijn blijvende verwondering over de wereld en de plaats van de mens erin. Hij spreekt met de openhartigheid en eerlijkheid van een man die weet dat het einde van het leven in zicht is. In de interviews spreekt hij over de zin van het leven en wat het betekent om, zoals hij het uitdrukt, ‘een bewust wezen op deze prachtige planeet’ te zijn.

Ric Burns, VS, 2019, 111 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Mv5 Bodk2 Ogu5 Zgit Mm Fj Yi00 Zgu1 Lwi5 Ywyt Mdrl Owu4 Ztu2 Zgix Xk Ey Xk Fqc Gde Qxvy Mtkx Nj Uy Nq@@  V1 10152 1600345054