Play

Olga | Benefiet

Een coming-of-age portret van de vurige en talentvolle jonge turnster Olga, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense Maidanrevolutie in 2013.

Tijden & Tickets

De vijftienjarige Olga is een van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan het Europees Kampioenschap dat steeds dichterbij komt. Maar als het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar begint te brengen, wordt Olga voor haar eigen veiligheid naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd. Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turntrainingen om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen. Wanneer in Kiev de Euromaidan-protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland.

OLGA is een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters. Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor OLGA met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd. De film ging in première tijdens het filmfestival in Cannes en werd door Zwitserland geselecteerd voor de aanstaande Oscarrace.

Elie Grappe, Zwitserland, Frankrijk, Oekraïne, 2021, 85 min. Oekraïens, Frans, Duits & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Thea Brogli, Nastya Budiashkina, Sabrina Rubtsova.
Olga ps 1 jpg sd low 61ee8540d9e40