Play

The Old Oak

Humanistisch drama van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake) over een voormalig mijnwerkersstadje waar onrust ontstaat door de komst van Syrische vluchtelingen.

Tijden & Tickets

TJ Ballantyne is de uitbater van de laatst overgebleven pub in het dorp. Het is een centrale ontmoetingsplek. Veel van zijn klanten komen er dagelijks. TJ ontvangt ook de vluchtelingen met open armen. Zo stelt hij zijn bestelbus ter beschikking om ze te helpen verhuizen. Niet iedereen zit echter op de komst van de vluchtelingen te wachten, zeker als blijkt dat die er soms warmer bij zitten dan de dorpsbewoners zelf. TJ zit tussen twee vuren en maakt verrassende keuzes om de dorpelingen duidelijk te maken dat zij en de nieuwkomers hetzelfde lot beschoren zijn.

Ken Loach heeft aangekondigd dat dit zijn laatste film is. De sociaal geëngageerde regisseur wist met zijn films steeds inzichtelijk te maken wat er schort aan de (Britse) samenleving. Hij neemt afscheid met een warm pleidooi voor een samenleving waarin voor iedereen plek is. (ms)

Ken Loach, VK, Frankrijk, België, 2023, 113 min. Engels & Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson, Trevor Fox, Chris McGlade..