Play

Official Secrets

Politieke thriller met Keira Knightley als een moedige Britse klokkenluider die haar leven op het spel zet door een memo over een illegale spionageoperatie te lekken.

Tijden & Tickets

In 2003 zoeken Britse en Amerikaanse politici naar een manier om Irak te kunnen binnen vallen. Katherine Gun, vertaalster bij de Britse geheime dienst, ontdekt een e-mail over een spionageoperatie bedoeld om de VN-Veiligheidsraad onder druk te zetten de invasie van Irak goed te keuren. Als Gun de e-mail naar buiten lekt, belandt ze op alle voorpagina’s en in het vizier van de autoriteiten. Haar leven, vrijheid en huwelijk komen onder druk te staan als ze wordt aangeklaagd voor verraad.

Oscar-winnaar Gavin Hood (TSOTSI, EYE IN THE SKY) maakt van OFFICIAL SECRETS – dat op ware gebeurtenissen is gebaseerd – deels een spannende politieke thriller, deels een meeslepend rechtbankdrama. Zijn grootste troef daarbij is Keira Knightley als de kwetsbare, maar doortastende Gun die langzaam het geloof in haar regering verliest. (ek)

Gavin Hood, VK, 2019, 112 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met MyAnna Buring, Keira Knightley, Matthew Goode, Ralph Fiennes, Rhys Ifans.