Official Competition 2: Shift in Tolerance incl. Q&A

Tijden & Tickets

Digital Trauma
Maria Molina, Experimentele documentaire, Nederland, 2017, 8 min.
Als we continu toegang hebben tot ons verleden, in hoeverre kunnen we daar dan vanaf komen en vooruit kijken? Welke consequenties heeft de toegang tot een digitaal geheugen (inclusief toegang tot woorden, beelden en geluiden van de verschrikkingen uit het verleden) op postconflict-maatschappijen? Kan een digitaal geheugen een krachtig middel worden om diepere etnische haat, geweld en oorlog te ontketenen?

ExO
Hiroki Yokoyama, Experimenteel, Verenigd Koninkrijk, 2017, 9 min.
Londen, de toekomst. De regering vaardigt nieuwe wetten uit tegen criminele activiteiten. Onder deze wetten behoren open surveillance, publieke bekendmakingen en het toepassen van nieuwe technologieën om live informatie over eerdere veroordelingen en de identiteit van personen te traceren.

Unspoken
Samia Badih, Documentaire, Verenigde Arabische Emiraten, 2017, 10 min.
Toen Farah Chamma 17 was werd ze een online sensatie doordat haar gedichten viraal gingen. Inmiddels is ze een bekend dichter en leeft haar werk op gespannen voet met de wereld waarin ze leeft.

After Dawn
Nicolas Graux, Fictie, België, 2017, 24 min.
Pawel is ervan overtuigd dat de scheiding zijn gevoelens voor de jonge man waar hij verliefd op was heeft doen laten verdwijnen. Maar als hij op een regenachtige dag een onverwachte bezoeker aantreft, blijkt alles toch net iets anders te zijn.

Who Am I?
Rose Hanawi, Experimentele documentaire, Nederland, 2018, 7 min.
Deze korte film verkent het gevoel van identiteit en ergens bij horen vanuit het perspectief van nieuwe Nederlanders met ouders uit een andere cultuur. Wie zijn we eigenlijk?

Fucking Cola
Sophie van de Pol, Fictie, Nederland, 2018, 10 min.
Stef is zeventien en stottert. Op zijn oma’s verjaardag in Zuid-Limburg wil hij het goede nieuws over zijn studie vertellen, alleen komt hij zoals altijd niet aan het woord. Nu hij bijna volwassen is, is hij hier helemaal klaar mee. Tot ieders verrassing laat hij deze keer wel zijn eigen stem horen.

Ready For a Baby
Anastasia Dyakova, Animatie, Australië, 2017, 5 min.
Een jonge vrouw van rond de dertig voelt zich gelukkig en opgewonden - ze heeft een partner en zowel privé als zakelijk alles onder controle. De perfecte tijd om met kinderen te beginnen. Dat moet makkelijk en vanzelf gaan, met geluk, liefde en plezier … toch?

diverse, 2018, 90 min. , zonder ondertiteling.