Play

Fire Will Come

Hypnotiserende parabel over een Noord-Spaanse bergachtige regio, waar de bossen in rap tempo verdwijnen door brand en grootschalige kap voor toeristische doeleinden.

Tijden & Tickets
Na een paar jaar cel vanwege vermeende brandstichting keert Amador terug naar zijn moeder, die zijn hulp goed kan gebruiken. In haar eentje probeert ze zich staande te houden met wat vee en een moestuin. Amador voelt zich echter niet op zijn gemak tussen de dorpsgenoten, die vervelende grapjes maken over zijn verleden. Alleen met de vrouwelijke veearts kan hij het goed vinden, maar door zijn onvermogen echt contact te maken, is hij niet in staat een relatie met haar aan te gaan. Als in de buurt een nieuwe brand ontvlamt, kijkt iedereen in zijn richting.


Regisseur Oliver Laxe kent de geboorteplaats van zijn ouders heel goed en voelt de pijn van de streek haarfijn aan. Die weet hij op een krachtige manier om te zetten in betoverende, dromerige beelden.

Winnaar van de Juryprijs van het programma-onderdeel Un Certain Regard tijdens het filmfestival in Cannes. (av)

Oliver Laxe, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, 2019, 85 min. Galicisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Abra, Elena Fernandez, David de Poso.