Play

Nyad

Aanstekelijk relaas over de pogingen van atlete Diana Nyad om op zestigjarige leeftijd van Cuba naar Florida te zwemmen. Met Annette Bening en Jodie Foster.

Tijden & Tickets

Drie decennia nadat ze het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een carrière als gerenommeerd sportjournalist, wil Diana de zwemtocht afleggen die haar altijd heeft beziggehouden: de tocht van Cuba naar Florida. Met een afstand van 110 mijl ook wel de Mount Everest onder de zwemtochten genoemd. Vastbesloten om de eerste persoon te worden die de zwemtocht aflegt zonder beschermende kooi tegen rondzwemmende haaien, onderneemt Diana een spannende, vier jaar durende reis met haar beste vriendin en coach Bonnie en een toegewijd zeilteam.

Coregisseurs Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin maakten eerder furore met FREE SOLO en THE RESCUE, documentaires die een ode brengen aan het doorzettingsvermogen van bijzondere individuen. NYAD sluit naadloos aan bij hun eerdere werk. Het is een optimistische, gefictionaliseerde ode aan vriendschap, waarbij Annette Bening en Jodie Foster mogen schitteren als kwieke, sportieve doorzetters. Hun avontuur is slim doorweven met televisiebeelden van de echte Diana Nyad, wat de film een extra realistische lading geeft.

Jimmy Chin, VS, 2023, 120 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jodie Foster, Annette Bening.