Play

Nowhere special

Ontroerend Brits drama over een alleenstaande glazenwasser die niet lang meer te leven heeft en op zoek moet naar adoptieouders voor zijn vierjarige zoontje.

Tijden & Tickets

John is een zorgzame vader van 35. Hij blijkt ernstig ziek te zijn en heeft nog maar een paar maanden te leven. Omdat de moeder niet meer in beeld is, moet hij op zoek naar geschikte adoptieouders voor zijn vierjarige zoontje Michael. Hoewel die zoektocht de hoofdmoot van de plot vormt, draait het in NOWHERE SPECIAL vooral om de kleine momenten tussen vader en zoon. Nog één keer samen naar de kermis, of John die zijn zoontje voor de laatste keer naar school brengt. Het meest ontroerende is misschien wel dat John zijn zoontje in eerste instantie niet wil vertellen over de aanstaande adoptie, omdat hij denkt dat hij geen waardevolle herinneringen zal achterlaten. Maar NOWHERE SPECIAL biedt ons juist een paar van die prachtige kleine herinneringen die Michael altijd zullen bijblijven.

De lijn tussen gemakkelijk melodrama en ontroering is in dit soort films vaak akelig dun, maar regisseur en schrijver Uberto Pasolini houdt alles klein en ingetogen. De film wordt vooral gedragen door de chemie tussen natuurtalent Lamont en de prachtig gereserveerde Norton, bekend van series als McMAFIA en HAPPY VALLEY. (bw)

Uberto Pasolini, VK, Italië, Roemenië, 2020, 96 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met James Norton, Daniel Lamont, Eileen O’Higgins, Valerie O’Connor, Valene Kane.
Nowhere special ps 1 jpg sd low Photo by Peter Marley 62739664104f0