Play

Nowhere

Ontroerend drama van Peter Monsaert (Offline) over de onverwachte vriendschap tussen de eenzame vijftiger André en de dakloze jongen die bij hem inbreekt.

Tijden & Tickets

Het leven van de 55-jarige André is op een dood spoor beland. Hij vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen truckerscafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. André vliegt hem naar de keel, maar als hij uitgeraasd is laat hij de jongen zijn verhaal vertellen. Geraakt door Thierry’s levensgeschiedenis neemt André de jongen onder zijn hoede. Samen gaan ze op zoek naar Thierry’s familie.

In zijn derde speelfilm vertelt de Gentse filmmaker Peter Monsaert een eenvoudig verhaal over de impact die één ontmoeting kan hebben op een mensenleven. Twee mannen die niets met elkaar gemeen hebben, worden door het lot samengebracht en blijken zich samen los te kunnen maken van hun getroebleerde verleden. Monsaert maakte de film als een reactie tegen de toenemende polarisering in de samenleving. In de hoofdrollen zien we de Belgische topacteur Koen De Bouw en de piepjonge Noa Tambwe Kabati.

Peter Monsaert, België, 2022, 110 min. Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Koen De Bouw, Noa Tambwe Kabati, Sofie Decleir, Sebastien Dewaele, Karlijn Sileghem, Ruth Becquart.
Nowhere ps 1 jpg sd low Photo by Maxime Lahousse 62eb7de6892a6