Play

November

Veelgelauwerd donker-romantisch fantasy-sprookje, gebaseerd op een Estlandse cultroman, dat zich afspeelt op het platteland in de negentiende eeuw.

Tijden & Tickets

Het boerenmeisje Liina is door haar ellendige vader beloofd aan een vreselijke, oude buurman. Ze heeft haar hart echter verloren aan Hans. Deze dorpsjongen op zijn beurt raakt helemaal in de ban van een adellijk meisje. Dat schiet niet op, en de hoofdpersonen proberen het lot in hun richting te manoeuvreren. Hans zoekt de duivel op en verkoopt zijn ziel in ruil voor de liefde van de jonge barones, terwijl Liina de hulp inroept van een heks die haar een speciale gave schenkt.

Een kus kan hier dodelijk zijn, een ziel is wisselgeld. Daarbij wordt het dorp ook nog eens geteisterd door de pest. In deze ruwe en wrede samenleving waarin weerwolven, heksen en duivels rondspoken, spelen heidense verhalen, christelijke mythen en magie een grote rol. Met zwarte humor zien de dorpelingen, uitstekend gespeeld door een niet-professionele cast, hun bittere lot onder ogen. (av)

Rainer Sarnet, Estland, Nederland, Polen, 2017, 115 min. Ests & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Rea Lest, Jörgen Liik, Arvo Kukumägi, Katariina Unt, Taavi Eelmaa.