Play

Notturno

Impressionistische documentaire van IDFA-eregast Gianfranco Rosi (Fuocoammare) over het dagelijks leven in de grensgebieden van Irak, Koerdistan, Libanon en Syrië.

IDFA Extended
Tijden & Tickets

Deze grensgebieden zijn getekend door oorlog. De geschiedenis van de regio is er een van onderdrukking, invasies, terrorisme, militaire coups, buitenlandse inmenging, corrupte regimes en dictators. Wie er woont, probeert niettemin een normaal leven te leiden, zo goed als dat gaat.
NOTTURNO toont het dagelijks bestaan van een gezin dat slaapt en leeft in één kamer, volgt een eendenjager op zijn nachtelijke kanotocht en legt de voorbereidingen op een toneeluitvoering in een zorginrichting vast. Het zijn vaak serene, soms zelfs humoristische taferelen, maar op de achtergrond klinkt regelmatig geschut. Troosteloze, modderige opvangkampen tonen de nasleep van alle conflicten. Ronduit huiveringwekkend zijn de getuigenissen van jonge kinderen die beschrijven welke gruwelen ze ISIS-strijders zagen begaan.
Gianfranco Rosi, de documentairemaker die filmt als een schilder, laat de scènes voor zich spreken. Het schitterende camerawerk, vaak bij avond- of ochtendlicht, vormt de rode draad in zijn zoektocht naar menselijkheid.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.


Deze film is ook te zien via Picl

Gianfranco Rosi, Italië, Frankrijk, Duitsland, 2020, 100 min. Arabisch & Koerdisch gesproken, Nederlands ondertiteld.
Notturno Ps 1 Jpg Sd Low 10604 1604045564