Play

Notti magiche

Bitterzoete en humoristische Italiaanse film noir van Paolo Virzì (La Pazza Gioia) die in flashbacks het glorieuze verleden van de Italiaanse cinema laat herleven en een ode brengt aan de meesters van toen.

Tijden & Tickets

Op het moment dat een groot deel van de Italiaanse bevolking in 1990 geboeid zit te kijken naar de halve finale van het WK voetbal – waarin Italië zal verliezen van Argentinië – belandt een auto in de rivier de Tiber, in Rome. Daarin bevindt zich het vermoorde lichaam van een bekende filmproducent. De verdachten zijn drie jonge succesvolle scenaristen die hem als laatsten hebben gezien tijdens een wilde nacht, na het winnen van een belangrijke scenarioprijs. Wat daarna in flashbacks volgt is een kleurrijke en levendige tocht langs de filmstudio’s, de cineasten van destijds, de acteurs en de scenarioschrijvers die de Italiaanse neorealistische cinema van toen vormgaven. Paolo Virzì kreeg het idee voor de film tijdens de begrafenis van de laatste van de grote filmmakers van die gouden jaren en eert diegenen die daar een belangrijke rol in speelden. (av)

De voorstelling van zondag 23 juni 12.20u is te boeken als filmontbijt.

Paolo Virzì, Italië, 2018, 125 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere, Roberto Herlitzka, Ornella Muti, Giancarlo Giannini.