Play

Nos Batailles

Solide, intiem en realistisch drama over een veertiger die een balans moet zien te vinden tussen de verantwoordelijkheden thuis en op zijn werk.

Tijden & Tickets

Olivier is een hardwerkende, sociale man, die op zijn werk in een groot bedrijf de rechten van zijn collega’s verdedigt. Hij zet zich in voor een man die dreigt ontslag te krijgen, maar het lukt hem niet dit te voorkomen. Daar komt ook nog bij dat zijn vrouw hem en hun twee kinderen onaangekondigd in de steek laat. Oliviers problemen stapelen zich op. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn moeder en zijn zus, al is hun aanwezigheid geen permanente oplossing voor het gezin. Olivier merkt dat zijn plotseling veranderde leven hem dwingt tot herbezinning, in de hoop zijn evenwicht en stabiliteit weer terug te krijgen.

Senez’ tweede film over vaderschap onderzoekt op een integere manier hoe mensen door een ingrijpende gebeurtenis moeten leren omgaan met hun nieuwe situatie, zonder daarbij weg te zinken in zelfmedelijden of depressie. (av)

Guillaume Senez, België, Frankrijk, 2018, 98 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Romain Duris, Basile Grunberger, Lena Girard Voss, Lucie Debay, Laure Calamy.