Play

Nope

Jordan Peele (Get Out, Us) haalt de Steven Spielberg in zichzelf naar boven met deze spectaculaire sciencefictionfilm over de mysterieuze gebeurtenissen op een paardenranch.

Tijden & Tickets

Jordan Peele zette eigenhandig het moderne horrorgenre op zijn kop. Zijn debuutfilm GET OUT was meteen een schot in de roos; de film won de Oscar voor Beste Originele Script en groeide uit tot een waar cultureel fenomeen. Peele maakt horror met een flinke dosis maatschappijkritiek – alhoewel: misschien is de maatschappij van zichzelf al eng genoeg. “Humanity is the monster in my films,” vertelde Peele een aantal jaar geleden.

In NOPE werkt Peele opnieuw samen met de ster uit zijn debuutfilm: Daniel Kaluuya. De film vertelt het verhaal van een broer en zus die op hun ranch paarden trainen voor grote Hollywoodfilmproducties. Maar dan beginnen er plots willekeurige objecten uit de lucht te vallen, stijgen de paarden spontaan op en verschijnt er een mysterieus object aan de hemel. Met NOPE wilde Peele filmliefhebbers eindelijk weer eens trakteren op een meeslepend filmspektakel.

Jordan Peele, VS, 2022, 131 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Brandon Perea, Michael Wincott.