Play

Nomadland

In Oscarwinnaar Nomadland vertolkt Frances McDormand een door het leven gegeselde vrouw die als een moderne nomade met haar camper door Amerika trekt.

Tijden & Tickets

Gedurende de financiële crisis van 2008 raakten vele Amerikanen dakloos door verlies van baan en huis. Zo ook de zestigplusser Fern. Sindsdien reist ze door het land van het ene naar het andere slecht betaalde baantje. Onderweg ontmoet ze lotgenoten op camperplaatsen en rond het kampvuur. Haar leven is hard en uit nood geboren, maar ook onafhankelijk, zonder verplichtingen.

McDormand, winnares van twee Oscars voor FARGO en THREE BILLBOARDS..., initieerde deze film, die is gebaseerd op een boek over de moderne Amerikaanse nomaden, zelf. Ze trok Chloé Zhao aan als regisseur. Zhao werkt net als in haar vorige film THE RIDER ook nu vrijwel uitsluitend met amateurs die hun eigen leven naspelen. Resultaat is een empathische en authentieke roadmovie over mensen die door corporate Amerika buiten spel zijn gezet. De soundtrack is van Ludovico Einaudi. NOMADLAND ging in wereldpremière tijdens het filmfestival in Venetië, waar de film de hoofdprijs (de Gouden Leeuw) won. Tijdens de voorbije Oscaruitreiking won NOMADLAND drie Oscars, in de categorieën beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste regie.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Chloé Zhao, VS, Duitsland, 2020, 108 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Frances McDormand, David Strathairn, Gay DeForest, Patricia Grier, Linda May.
Nomadland ps 1 jpg sd low Copyright The Walt Disney Company 2020 60a5101944740