Play

Ninjababy

Grappig en ongepolijst Noors drama over striptekenares Rakel, die ontdekt dat ze zes maanden zwanger is. Moeder worden stond echter niet op haar verlanglijstje.

Tijden & Tickets

Het leven van de drieëntwintigjarige Rakel is een aaneenschakeling van feestjes, drank en soms drugs. Ze geniet volop en trekt zich nergens iets van aan. Als haar beste vriendin suggereert dat ze misschien zwanger is, schrikt ze zich rot. Geen sprake van een kind krijgen, weg ermee. Maar dat blijkt inmiddels veel en veel te laat. Rakel heeft ook nog eens totaal geen idee wie de vader zou kunnen zijn. Inmiddels bemoeit het kind in wording zich met zijn moeder door middel van een geanimeerd figuurtje dat commentaar geeft op haar verre van volwassen gedrag.

Hoewel de film boordevol humor en grappige momenten zit, gecombineerd met de cartoonachtige tekeningetjes, is hij zeker niet zonder diepgang. Vooral het pittige einde laat de kijker niet onberoerd. Een film over struikelen en vallen, maar zeker ook over opstaan. (av)

Yngvild Sve Flikke, Noorwegen, 2021, 103 min. Noors gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kristine Kujath Thorp, Tora Christine Dietrichson, Silya Nymoen, Nader Khademi, Arthur Berning.
Ninjababy ps 1 jpg sd low Copyright Motlys 6220a7709a682