Play

Nine Days

In de hoogst originele debuutfilm van videoclipregisseur Edson Oda voert een teruggetrokken man gesprekken met ongeboren zielen om te bepalen wie geboren mag worden.

Tijden & Tickets

In een eenzaam, ietwat gedateerd huis in de woestijn volgt Will via beeldschermen het leven van een succesvol violiste, een van zijn uitverkorenen. Hij is dan ook volledig van de kaart als ze zich, al dan niet opzettelijk, doodrijdt. Pijnlijke herinneringen aan zijn eigen leven op aarde komen boven, maar ondanks de ontreddering moet hij een vervanger zoeken. Niet lang daarna kloppen achtereenvolgens vijf kandidaten aan de deur. In negen dagen tijd onderwerpt hij hen, geholpen door zijn assistent Kyo, aan een toelatingsprocedure, bestaande uit opdrachten, vragen en toetsen. Wat betekent het om te leven? In hoeverre waarderen we het en hoe gaan we met ons leven om? Dat het niet alleen om hoogstaande morele waarden gaat, bewijst een scène waarin met plezier hele incorrecte en grove grappen worden gemaakt. Ook dat hoort erbij.

Deze interessante debuutfilm roept allerlei fundamentele levensvragen op die op een intelligente, open en kwetsbare manier worden behandeld. (av)

Edson Oda, VS, 2020, 124 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Winston Duke, Benedict Wong, Zazie Beetz, Bill Skarsgård, Tony Hale, David Rysdahl.
Nine Days ps 1 jpg sd low 61ee849205cc2