Play

Night of the Kings

Rauw, energiek en inventief drama over een man die met behulp van zijn vertelkunst moet zien te overleven in La Maca, een gevangenis diep in het Ivoriaanse oerwoud.

Tijden & Tickets
Baas in de gevangenis is Blackbeard. De traditie wil dat deze ‘dangoro’ zijn macht verliest zodra hij daarvoor te zwak wordt. Hij moet dan zelfmoord plegen, waarna een ander de macht overneemt. Omdat Blackbeards gezondheid nalaat, zitten zijn opgefokte concurrenten al op het vinkentouw. Om zijn heerschappij nog even te verlengen, stelt Blackbeard een net gearriveerde gevangene aan als ‘Roman’, de verteller. Deze moet bij een bloedmaan de hele nacht verhalen vertellen, totdat de zon opkomt. Weet hij het publiek niet meer te boeien, dan wordt hij vermoord.

NIGHT OF THE KINGS is een hyper-mannelijke film in een gewelddadige omgeving. Hard realisme wordt gecombineerd met fantastische elementen en de kracht van verhalen vertellen. Een unieke kans om kennis te maken met een wereld die wij totaal niet kennen. (jc)

Philippe Lacôte, Canada, Frankrijk, Ivoorkust, Senegal, 2020, 93 min. Frans, Dioula & Nouchi gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Denis Lavant, Bakary Koné, Steve Tientcheu, Jean Cyrille Digbeu, Rasmané Ouédraogo, Issaka Sawadogo.
Night of the Kings ps 1 jpg sd low 60c86c42cb99f