Play

Niemand in de Stad

Deze smeuïge en gevoelige verfilming van Philip Huffs bestseller is het speelfilmdebuut van gevierd documentairemaker Michiel van Erp. Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam.

Tijden & Tickets

Voor Matt, Jacob en Philip is de studententijd een turbulente periode waarin ze met wisselend succes proberen los te komen van hun ouders en hun achtergrond. Ze beleven gepassioneerde liefdesavonturen en wilde feesten; ze brassen, brallen en leren de ware betekenis van vriendschap kennen. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. Wie ben je als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen voor je keuzes?

Met zijn speelfilmdebuut levert Michiel van Erp een ontroerend drama af over vriendschap, verlangens en het ontdekken van je identiteit. Overtuigend dankzij sterk spel van de jonge cast én het fijne oog voor detail van de filmmaker.

Michiel van Erp, Nederland, 2018, 102 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Jonas Smulders, Chris Peters, Sofie Porro, Minne Koole, Harm Duco Schut.
Doorlezer

Regisseur Michiel van Erp tegen Cineville over Niemand in de Stad:

"Ik wilde juist voorkomen dat het een nostalgische film zou worden, of een opgetilde werkelijkheid. Er hangt al zo’n zweem van romantiek over dat corporale studentenleven. Die romantiek moet je helemaal niet mee willen nemen. Ik heb er met de acteurs hard aan gewerkt om dat realisme te behouden, in het spel, in het reageren op elkaar.

Lees hier de rest van het interview.