Play

#mybodymychoice: Never Rarely Sometimes Always

Bekroond neorealistisch drama over de zeventienjarige Autumn die samen met haar nichtje vanuit landelijk Pennsylvania naar New York reist om in het geheim een abortus te laten uitvoeren.

Tijden & Tickets

NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS wordt vertoond naar aanleiding van de afschaffing van het nationale abortusrecht in Amerika. Roe v. Wade, de uitspraak van het Hooggerechtshof, gaf bijna vijf decennia geleden vrouwen in alle Amerikaanse staten het recht op abortus. Nu dat is afgeschaft mogen staten zelf beslissen hoe ze invulling geven aan hun wetgeving rondom abortus. Veel staten hadden voor het oordeel van het Hooggerechtshof al speciaal nieuwe anti-abortuswetten ontworpen, zodat die snel na het besluit in werking konden treden. NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS toont wat de gevolgen kunnen zijn van anti-abortuswetten.


Twee streepjes. De test bevestigt wat de zeventienjarige Autumn al vreesde: ze is zwanger. Als Autumn tijdens een afspraak met een arts duidelijk maakt dat ze de aankomende baby niet wil, laat deze haar gelijk een anti-abortusvideo zien. Op internet ontdekt Autumn dat buurstaat New York soepelere abortuswetten heeft. Samen met haar nichtje Skylar vertrekt ze – zonder haar ouders te informeren – met de bus naar New York, met het adres van een abortuskliniek in Brooklyn op zak. Het is het begin van een emotionele reis, waarin Autumn een onaangename verrassing wacht.

NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS ging in wereldpremière tijdens het Sundance Film Festival, waar de film bekroond werd met een speciale juryprijs. De film won vervolgens ook nog de Grote Prijs van de Jury tijdens het filmfestival in Berlijn. Een terechte bekroning voor een subliem geacteerd tienerdrama, boordevol rake observaties van het tienerleven. (mv)

Eliza Hittman, VS, VK, 2020, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin, Ryan Eggold, Sharon van Etten.
Never Rarely Sometimes Always Ps 2 Jpg Sd Low Credit ©2020 Focus Features Llc All Rights Reserved 9283 1591194710