Play

Myanmar Diaries

Tien jonge anonieme filmmakers doen verslag van het leven in de nasleep van de militaire coup in Myanmar van februari 2021. Moedig en zeer indrukwekkend.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

MYANMAR DIARIES zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.In februari 2021 maakte een militaire coup een einde aan tien jaar van fragiele democratische transitie in Myanmar. In MYANMAR DIARIES zijn we getuige van deze gewelddadige machtsgreep, zoals die vastgelegd werd door tien regisseurs en vele burgerjournalisten, allen anoniem om hun veiligheid te beschermen. We zien beelden van demonstraties en militaire acties. Een vrouw die de oproerpolitie confronteert en uitroept: ‘Ik vecht tegen dictators!’ Een fictieve scène waarin een jonge vrouw twijfelt of ze haar vriendje, die op het punt staat de jungle in te vluchten, gaat vertellen dat ze zwanger is. Een man die een inval in zijn huis live streamt. Een andere man die een sereen gebed zegt voor een gevallen geliefde. Een vrouw in quarantaine met haar teddybeer, reflecterend op het leven vóór de coup, toen ze kon dromen van vrijheid. En veel, veel meer. Afwisselend poëtisch, journalistiek, rauw en verfijnd, wanhopig en hoopvol, gewelddadig en impressionistisch.

Myanmar Film Collective, Nederland, 2022, 70 min. Birmees gesproken, Nederlands ondertiteld.
MV5 B Nj Bi Mz Qx ZT Ut N Tc3 OC00 OW Vl LWE4 NG Mt MG Rm Mj Vi Mz Ni O Dg0 Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy ODA0 Mjgy Nz M V1 623b426a8e1b9