Play

My Salinger Year

Coming-of-agefilm over een jonge vrouw, dromend van een literaire carrière, die een baantje vindt waarbij ze de fanmail van cultauteur J.D. Salinger moet beantwoorden.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

MY SALINGER YEAR zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


New York, de jaren negentig. Joanna heeft Berkeley verlaten en wil schrijfster worden. Het lukt haar om een baantje te bemachtigen bij een literair agentschap, waar ze de assistente wordt van de zakelijke en vinnige Margaret. Joanna, die met haar vriend in uiterst armoedige omstandigheden leeft, krijgt opeens toegang tot de deftige literaire wereld, waar lunches met drie martini’s de norm zijn.

De voornaamste klant van het agentschap is de beroemde, mensenschuwe J.D. Salinger, auteur van THE CATCHER IN THE RYE. Joanna krijgt als taak om diens fanmail te beantwoorden. Ze wordt geacht een onpersoonlijke standaardbrief te sturen, maar het protocol staat haar tegen. Ze begint de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen. Terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver J.D. Salinger gebruikt, ontdekt ze gaandeweg haar eigen stem.

Philippe Falardeau, Canada, Ierland, 2020, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth, Seána Kerslake, Brían F. O'Byrne.
My Salinger Year ps 1 jpg sd low 60b61fc8637fb