Play

My Foolish Heart

Muzikaal neo-noir drama over een ambitieuze rechercheur die de mysterieuze dood van de legendarische jazzmuzikant Chet Baker onderzoekt. Ondertussen moet hij zijn eigen demonen onder ogen zien.

Tijden & Tickets

Vrijdagnacht 13 mei 1988. Trompettist Chet Baker sterft onder verdachte omstandigheden na een val uit zijn hotelraam in Amsterdam. Detective Lucas probeert Chets laatste dagen te reconstrueren en ontmoet daarbij diens geliefde Sarah, zijn onvoorwaardelijke vriend Simon en de verdachte bewonderaar Doctor Feelgood. Terwijl Lucas betoverd raakt door de muziek van Chet Baker, krijgt hij ook steeds meer informatie over het levensverhaal van de aan lager wal geraakte muzikant. De rechercheur ontdekt dat hij meer op Chet lijkt dan hem lief is.

Voor MY FOOLISH HEART deed regisseur Rolf van Eijk uitgebreid onderzoek naar de laatste dagen uit het leven van Chet Baker. Plotmatig is het verhaal grotendeels een correcte weergave van de werkelijkheid, zij het dat rechercheur Lucas een fictief personage is en de ware toedracht van Bakers dood nooit is opgehelderd. De Ierse acteur Steve Wall vertolkt Chet Baker, de muziek werd ingespeeld door trompettist Ruud Breuls (Metropole Orkest) uit Urmond.

Rolf van Eijk, Nederland, 2018, 83 min. Nederlands & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Steve Wall, Gijs Naber, Lynsey Beauchamp, Raymond Thiry, Arjan Ederveen.