Play

Mustang | ism Unicef Students

In haar tragikomische regiedebuut belicht Deniz Gamze Ergüven het lot van jonge vrouwen in Turkije. Speciale voorstelling in samenwerking met het Unicef Student Team Maastricht, in aanwezigheid van producent Frank Henschke.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Vijf zussen – tienermeisjes – willen volop van het leven genieten. In het afgelegen Turkse dorpje waar ze wonen, is dat niet vanzelfsprekend. De plaats van de vrouw is daar nog steeds aan de haard, in elk geval in de ogen van haar conservatieve familie. Lelijke kleding en tralies voor de ramen moeten de meisjes weghouden van het mannelijk gevaar, maar zij laten zich niet zomaar temmen.

De titel MUSTANG is metaforisch en verwijst naar de gelijknamige wilde paarden. Ergüven heeft zelf strijd moeten leveren met haar familie en weet waarover ze spreekt. Ze laat haar heldinnen niet in de slachtofferrol kruipen, maar toont hun zoektocht naar vrijheid en zelfontplooiing.
Een actuele film over een maatschappij die worstelt met traditie versus modernisering. (ms)

Deniz Gamze Ergüven, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Qatar, 2015, 97 min. Turks gesproken, Engels ondertiteld. Met Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit Iscan, Tugba Sunguroglu, Ilayda Akdogan.
Mv5 Bmtkw Oduz Oda0 Ov5 Bml5 Ban Bn Xk Ft Ztgw Mta3 Odkx Nz E@  V1 4468 1542895373