Play

Mulholland Drive

Schitterende 4K-restauratie van meesterwerk en cultklassieker MULHOLLAND DRIVE, de in hedendaags Hollywood gesitueerde film noir/thriller waarin David Lynch op de hem typerende wijze het kronkelige pad tussen droom en realiteit bewandelt.

Tijden & Tickets

Betty, een jonge, blonde vrouw uit de provincie arriveert in Hollywood, dromend van een carrière als actrice. Ze ontmoet een mysterieuze brunette die bij een auto-ongeluk op Mulholland Drive haar geheugen is kwijtgeraakt. Hun zoektocht naar de identiteit van de brunette wordt een erotisch geladen reis door Los Angeles, vol suspense en sfeer, culminerend in een bizarre finale waarin droom en werkelijkheid in elkaar overvloeien en personages wisselen van identiteit. Dit alles natuurlijk begeleid door de muziek van Angelo Badalamenti.

MULHOLLAND DRIVE zou aanvankelijk een televisieserie worden, maar de leiding van televisiezender ABC besloot na het zien van de pilotaflevering de stekker uit het project te trekken. Te bizar, zo luidde het oordeel. Dankzij Franse financiers kon Lynch zijn materiaal alsnog bewerken tot een bioscoopfilm die in Cannes werd onderscheiden met de prijs voor beste regie.

Lumière vertoont een nieuwe, digitaal gerestaureerde versie van de film.

David Lynch, Frankrijk, VS, 145 min. Engels & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld.