Play

Muidhond

Filmadaptatie van het gelijknamige boek van forensisch psycholoog Inge Schilperoord, over de innerlijke strijd van een zedendelinquent die uit de gevangenis is vrijgelaten.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

MUIDHOND zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.In haar vierde film dringt Patrice Toye (ROSIE) diep door in de gevoelswereld van een man die niet wil zijn wat hij is, maar, zoals hij zelf zegt, ‘niet anders kan’. MUIDHOND vertelt het verhaal van Jonathan, een introverte, zachtaardige twintiger die, nadat hij is vrijgelaten uit de gevangenis, terugkeert naar zijn vertrouwde dorp aan de kust, waar hij tracht zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij neemt de zorg op zich voor een muidhond, een karper waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven. Jonathan blijft echter worstelen met zijn afwijkende seksuele verlangens en zijn innerlijke strijd wordt nog verder bemoeilijkt als hij nieuwe buren krijgt: een moeder en haar dochtertje van tien. Het tienjarige buurmeisje blijkt vastbesloten vriendschap met hem te sluiten.

Een gedurfde en genuanceerde film over het heruitvinden of verdringen van je identiteit en over de strijd tussen goed en kwaad in ieder van ons.

Patrice Toye, België, 2019, 99 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Tijmen Govaerts, Julia Brown, Greet Verstraete, Ina Geerts, Line Pillet.
Muidhond Ps 1 Jpg Sd Low 8211 1576675902