Play

Mountain

Poëtische documentaire over de eeuwenlange fascinatie van mensen voor bergen, gebaseerd op Robert Macfarlanes boek Hoogtekoorts, met betoverende muziek van the Australian Chamber Orchestra en een voice-over van Willem Dafoe.

Tijden & Tickets

Tegenwoordig worden bergen niet alleen als wonderen der natuur, maar ook als toeristische attracties gezien. Alpinisme wordt door steeds meer mensen beoefend en waaghalzen worden aangetrokken tot de wilde wereld van extreme bergsporten.

MOUNTAIN ontrafelt de relatie tussen mensen en bergen, en onderzoekt hoe onze perceptie van berglandschappen door de eeuwen heen veranderd is. Hoe komt het dat bergen zo tot onze verbeelding spreken? Waarom zijn bergsporters bereid om hun leven in de waagschaal te stellen om de hoogste top te bereiken? 

Deze documentaire combineert adembenemende beelden van berglandschappen met filosofische bespiegelingen over mens en berg, en wordt muzikaal omlijst door klassieke muziek van Chopin, Grieg, Vivaldi, Beethoven en nieuw werk van de Australische violist en componist Richard Tognetti.

Jennifer Peedom, Australië, 2017, 74 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.