Play

Mothering Sunday

Weelderig Brits kostuumdrama naar de bestseller van Graham Swift over de blijvende gevolgen van één idyllische, romantische namiddag op het leven van een jonge kindermeid.

Tijden & Tickets

30 maart 1924. Het is Mothering Sunday. Op deze Engelse christelijke feestdag krijgt het huispersoneel vrij om hun familie te bezoeken of de bloemetjes buiten te zetten. Het is ook een beladen dag door het gemis van de zonen die niet uit de Eerste Wereldoorlog zijn teruggekeerd. De gegoede familie Nivens gaat traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Het dienstmeisje van de Nivens, Jane, heeft vandaag in het geheim afgesproken met haar minnaar Paul Sheringham, die verloofd is met een andere vrouw. Maar dan gebeurt er iets dat niemand had kunnen voorzien en dat Jane’s leven voorgoed zal veranderen.

Eva Husson geeft een originele invulling aan het genre kostuumdrama. Ze brengt de gouden kooi van gewoonten, tradities en de schijn ophouden waarin de upper class zichzelf gevangenhoudt vlijmscherp in beeld. Met een sterrencast bestaande uit Olivia Colman, Colin Firth, Josh O'Connor, Odessa Young, Glenda Jackson en Sope Dirisu. (ms)

Eva Husson, VK, 2021, 110 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Olivia Colman, Colin Firth, Josh O'Connor, Odessa Young, Glenda Jackson, Sope Dirisu.